Skip to main content
Logo of EURAXESS
Slovak
Slovakia

Discovery learning

Projekt DISCOVERY LEARNING

Nová agenda zručností identifikuje vyučovanie založené na praktických zadaniach ako osvedčený odrazový mostík pre dobré pracovné príležitosti a pre rozvoj zručností relevantných pre trh práce. Nejde len o rozvoj už získaných zručností, ale aj o pochopenie a zabezpečenie chýbajúcich, ktoré sú na trhu práce veľmi žiadané a / alebo vytvárajú veľký potenciál pre profesionálny a osobný rast.

Projekt  DISCOVERY LEARNING sa zameriava na riešenie troch špecifických výziev vo vzdelávaní študentov doktorandského štúdia a začínajúcich výskumných pracovníkov a to:

  • zvyšovanie efektívnosti odbornej prípravy
  • výber zručností
  • proces celoživotného vzdelávania

Cieľom projektu je identifikovať zručnosti, ich vzájomné súvislosti týkajúce sa otvorenej vedy a inovácií, a otestovať školenia prenosných zručností pre študentov doktorandského štúdia  a začínajúcich výskumných pracovníkov v nadväznosti na tieto témy. Školenia budú využívať nový model vyučovania založený na praktických zadaniach aplikovaných do programov doktorandského štúdia s následnou udržateľnosťou výsledkov pre potreby celoživotného vzdelávania.

Nový model vzdelávania bude vyžadovať zapojenie akademických aj neakademických odborníkov s cieľom naplno využiť systematickú spoluprácu medzi vysokými školami, poskytovateľmi odbornej prípravy, trénermi vzdelávania dospelých a odborníkmi z praxe. Projekt taktiež otestuje potenciál otvorených vzdelávacích zdrojov pre rozšírenie tejto spolupráce v strednodobom až dlhodobom horizonte.

Projekt DISCOVERY LEARNING,  financovaný v rámci programu Horizon 2020 je realizovaný RTDI (Research technology development and innovation S.L.) v spolupráci so SAIA, n.o. (Slovenskou akademickou informačnou agentúrou), FECYT (Španielskou nadáciou pre vedu a techniku) a Univerzitou v Oslo. Traja z partnerov v rámci riešiteľského tímu sú súčasťou siete EURAXESS.

Viac informácii o projekte nájdete na stránke: https://discoverylearning.eu/